Het metaal element – Lezing/workshop

Maak kennis met de boeiende wereld van de vijf transformaties uit de Chinese geneeskunde. Elk seizoen geef ik een lezing met praktijk waarin ik je meeneem in de wondere wereld van de seizoenen en hoe zij op ons inspelen. Ontdek hoe elk seizoen een unieke invloed heeft op je organen, lichaamsprocessen, emoties, gedachten en meer.

De vijf transformaties

De Chinese geneeskunde kent vijf transformaties, ook wel de vijf elementen genoemd: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze elementen corresponderen met de seizoenen: lente, zomer, nazomer, herfst en winter. Elk element en seizoen heeft specifieke kenmerken en energieën die ons lichaam en geest beïnvloeden.

Invloed op je Organen en Lichaamsprocessen

Tijdens de lezingen verken ik hoe elk seizoen invloed heeft op verschillende organen en lichaamsprocessen. In de lente, bijvoorbeeld, staat het Hout-element centraal, wat verband houdt met de lever en galblaas. Dit is een tijd van groei en vernieuwing. De zomer, geregeerd door het Vuur-element, heeft invloed op het hart en de dunne darm, en is een periode van expansie en vreugde. Elk seizoen brengt zo zijn eigen energetische dynamiek met zich mee, die we kunnen leren begrijpen en benutten.

Emoties en Gedachten

Onze emoties en gedachten worden sterk beïnvloed door de seizoenen. In de herfst, die onder het Metaal-element valt, kunnen gevoelens van loslaten en verdriet naar boven komen, terwijl de winter (Water-element) introspectie en stilte met zich meebrengt. Door inzicht te krijgen in deze seizoensgebonden emoties, kun je beter met hen omgaan en een harmonischer leven leiden.

Smaken en Voeding

Voeding speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de energie van elk seizoen. Tijdens de lezingen leer je welke smaken en voedingsmiddelen je kunt integreren om je gezondheid te optimaliseren. Bijvoorbeeld, de zure smaak ondersteunt de lever in de lente, terwijl de bittere smaak het hart in de zomer ten goede komt. Door je dieet aan te passen aan de seizoensenergieën, kun je je vitaliteit en welzijn verbeteren.

Oefeningen en Energiewerk

Ik deel ook oefeningen en technieken om bepaalde energiestromen in je lichaam te ondersteunen. Denk aan specifieke TAO YIN-oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatiepraktijken die helpen om de energie van het seizoen in balans te brengen. Deze praktijken zijn eenvoudig te leren en kunnen een diepgaande impact hebben op je gezondheid en welzijn.

Eén met de Natuur

Door de kennis en praktijken van de vijf transformaties te integreren, begrijp je beter hoe je je verhoudt tot het grotere geheel. Je leert hoe we één zijn met de natuur en hoe het klimaat en de seizoenen invloed op ons hebben. Deze holistische benadering helpt je om meer in harmonie te leven met jezelf en de wereld om je heen.

Conclusie

Doe mee aan mijn seizoenslezingen en ontdek hoe je de wijsheid van de Chinese geneeskunde kunt toepassen in je dagelijks leven. Leer hoe je je lichaam, geest en emoties kunt afstemmen op de natuurlijke ritmes van de seizoenen. Ontvang waardevolle inzichten, praktische tips en ervaar de diepgaande voordelen van leven in harmonie met de vijf transformaties.

Schrijf je in voor de komende lezing en begin je reis naar een meer gebalanceerd en vervuld leven!

 

Datum

05 okt 2024

Uur

10:00 - 12:00

Kostprijs

€30

Locatie

Ugo Relax
Schoolstraat 7, 2110 Wijnegem
Yasmine Reekmans

lesgever

Yasmine Reekmans
Telefoon
0484 16 20 62
Email
yasmine.reekmans@me.com
Ga naar de bovenkant