Klassieke Pilatestraining

Wat houdt de klassieke Pilatestraining in?

Met aandacht voor lichaam en geest, wordt er binnen deze methode gewerkt aan het verbeteren en beheersen van je lichaam ongeacht de (huidige) conditie.
Blessuregevoelige spieren worden op een verantwoorde manier versterkt, met altijd de aandacht op symmetrie en natuurlijke houding.
Een klassieke Pilates training is een buitengewoon goede work-out die de basis vormt voor een sterk lichaam en een gezond leven.
De basis ligt in oefeningen op de mat en zijn vervolgens uitgewerkt op de apparaten.

  • De methode is gebaseerd op 6 basisprincipes, zijnde: concentratie, centeren, controle, adem, precisie en flow.
  • Elke oefening is gekoppeld aan een ademhaling en wordt geïntegreerd in de methode.
  • Er wordt gericht gewerkt aan de diepere ondersteunende houdingsspieren.
  • Het bereidt je lichaam voor om in alle opzichten beter te bewegen.


JOSEPH PILATES
De afgelopen decennia is Pilates uitgegroeid tot een internationaal fenomeen en wordt beoefend door miljoenen mensen wereldwijd. Velen zijn helaas niet op de hoogte van het gedachtengoed, de oorsprong en geschiedenis die Joseph H. Pilates in de vorige eeuw heeft gelanceerd.

De methode is ontwikkeld door de in 1883 in Duitsland geboren Joseph Pilates.
Op jonge leeftijd was hij vaak ziek.
Hij wijdde vervolgens zijn leven aan de verbetering van ieders mentale en fysieke gezondheid en vitaliteit. Hij verdiepte zich grondig in het menselijk bewegingsapparaat en ontwikkelde van daaruit zijn trainingsmethode.
In 1912 verhuisde hij naar Engeland, waar hij zijn geld verdiende als bokser, circusartiest en trainer in vechtsport. Een opvallende ontwikkeling, voor een aanvankelijk ziekelijke jongeman.

Zijn sterke mindset speelde een grote rol in zowel zijn gezondheid als zijn succes. Hij wilde anderen inspireren en helpen dit ook te bereiken.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij als Duitser in Engeland als ‘vijandige buitenlander’ in een kamp opgesloten. Daar ontwikkelde hij zijn oefeningen verder en trainde met andere gevangenen. Zijn inspiratie om systemen en apparaten te ontwikkelen kwam voort uit zijn wens om bedlegerigen te rehabiliteren.
In 1925 emigreerde hij naar New York, waar hij samen met zijn vrouw Clara zijn eerste studio opende. Joseph Pilates overleed in 1967. Zijn vrouw Clara heeft zijn methode voort gezet in hun studio in New York. De Pilates methode werd voortgezet en verder ontwikkeld door een groep mensen (the Elder) die allen destijds opgeleid zijn door Joseph Pilates.  Hij wordt nog altijd gezien als ‘de genie van het lichaam’, een visionair van zijn tijd.
Joseph Pilates heeft aangetoond dat de Pilates methode in zijn volledige benadering een perfect systeem is en dat deze authentieke trainingsmethode al bijna 100 jaar positieve resultaten laat zien.

Praktische info groepslessen Klassieke Pilates op vrijdag – april – juni 2024

Wanneer: wekelijks op vrijdag van 12u30 tot 13u30

19 & 26 april; 3, 10, 17, 24 & 31 mei; 7, 14, 21 & 28 juni (10 lessen, want Florence kan op 1 van deze data geen les geven, zodra deze datum bekend is, zal zij dit aan de deelnemers meedelen!)

Formules: abonnement of losse lessen

  • Abonnement aan 110 euro (hetgeen neerkomt op 11 euro per les): met het abonnement is je plekje in de zaal verzekerd. (na betaling op rekeningnummer BE39 736 040 987 719  van Florence Hopmans,  met vermelding van ‘Pilates – apr-juni 2024 en je naam’).  Indien je een keer niet kunt komen, kun je die les op een ander moment (bij een collega) inhalen voor het einde van de reeks (en nadat je je plekje dan gereserveerd hebt).
  • Een losse les bedraagt 14 euro (bij losse lessen in de zaal zal je ook eerst even moeten navragen of er nog plek is, er kunnen immers max 12 personen deelnemen in de zaal).

Waar: in de zaal bij UGO

Inschrijven?

​Heb je nog vragen, of wil je je graag inschrijven voor een losse les of het abonnement, neem rechtstreeks contact op met Florence via mail florence.hopmans@telenet.be of telefonisch 0499 70 04 65. Inschrijving is definitief na betaling.

Datum

28 jun 2024 - 09 jul 2027
Ongoing...

Uur

12:30 - 13:30

Kostprijs

Abonnement 10 lessen: €110/ losse les: €14

Indien je niet werkt via een extern inschrijfsysteem, voeg hier de link in naar je eigen mailadres. Schrijf in dit vakje “mailto:jouwvoornaam@ugo-relax.be”

DEELNEMEN

Locatie

Ugo Relax
Schoolstraat 7, 2110 Wijnegem
Categorie
Florence Hopmans

lesgever

Florence Hopmans
Telefoon
0499 70 04 65
Email
florence.hopmans@telenet.be
DEELNEMEN
Ga naar de bovenkant