Shiné Meditatie

Tibetaanse 1puntsmeditatie

In shiné meditatie richt je de aandacht op 1 punt: een kleine zwarte steen. De uiteindelijke bedoeling van deze vorm van meditatie is om je geest te leren focussen en zo in je dagelijks leven bewuster met je gedachten en gevoelens aan de slag te gaan en meer in het moment, ‘mindful aanwezig’, te zijn.

Op de tekening van het pad van Shiné, met een monnik (diegene die mediteert) en de olifant (onze geest) in de hoofdrollen, wordt afgebeeld hoe onze geest verschillende fasen doorloopt tijdens het oefenen met mediteren. Onderaan staat de ‘beginner’, met de olifant die nog helemaal wild is. Bovenaan de ‘gevorderde’ waarbij de olifant kalm neerzit.

Over de lessen Shiné, gegeven door Katrien, Shiné meditatie teacher

In de tekening zit er heel veel symboliek: zo worden bijvoorbeeld 9 ‘fasen’ van concentratie van onze geest afgebeeld en 6 krachten die we kunnen gebruiken bij het mediteren. De tekening nodigt ook uit om stil te staan bij de 5 valkuilen die je kan tegenkomen bij het oefenen en de 8 tips over wat je allemaal kan helpen, zowel om je meditatie te starten, vol te houden, als te verdiepen.

In een les Shiné werken we telkens rond een bepaald thema van dit pad. Heel concreet: proberen we eerst inzicht te krijgen in hoe onze geest werkt aan de hand van het thema, vervolgens zetten we ons lichaam in beweging, met het beoefenen van de bewegingen van de 5 elementen uit de Lu Jong, om tenslotte onze geest te laten rusten op de steen. We sluiten telkens af met het uitgebreid delen van onze ervaringen, omdat dit een belangrijk leerproces voor jezelf is om te weten wat jouw uitdagingen zijn en vooruitgang te maken in zowel sneller, als langer en dieper, je geest kalm te maken.

Reeks tot aan de zomervakantie 2022 – instappen op elk moment mogelijk!

Wanneer: maandelijks op vrijdagavond van 19u30 tot 20u30

22 april, 20 mei & 17 juni 2022

Formules: abonnement of losse lessen

  • Abonnement aan 10€ per les (plekje in de zaal verzekerd!)
  • Losse les in de zaal aan 12€ (best even op voorhand navragen of er nog plaats is)
  • Losse les online aan 10€ (Zoom link op aanvraag)

Waar: in de zaal bij UGO, en tegelijk online via Zoom voor wie liever online volgt

Inschrijven?

​Heb je nog vragen, of wil je je graag inschrijven voor een losse les of het abonnement, neem rechtstreeks contact op met Katrien via mail katrien@ugo-relax.be of telefonisch 0479 32 86 44. Inschrijving is definitief na betaling.

www.katrienberckmoes.be/shiné

Datum

21 jan 2022
Voorbij!

Uur

19:30 - 20:30

Kostprijs

Abonnement 3 lessen: € 30 / losse les zaal: € 12/ losse les online: € 10

Indien je niet werkt via een extern inschrijfsysteem, voeg hier de link in naar je eigen mailadres. Schrijf in dit vakje “mailto:jouwvoornaam@ugo-relax.be”

DEELNEMEN
Katrien Berckmoes

lesgever

Katrien Berckmoes
Telefoon
0479 32 86 44
Email
katrien@ugo-relax.be
DEELNEMEN
Ga naar de bovenkant