UGO 5 jaar 7 Actieve yogamarathon

In het kader van het vijfjarig bestaan van UGO geven Lise, Florence en Nadia een voormiddag actieve yoga.

We starten de dag met Florence van 9u-10u. Zij brengt een les Klassieke Pilates, voor alle leeftijden. Met aandacht voor lichaam en geest, wordt er binnen deze methode gewerkt aan het verbeteren en beheersen van je lichaam ongeacht de (huidige) conditie. Blessuregevoelige spieren worden op een verantwoorde manier versterkt, met altijd de aandacht op symmetrie en natuurlijke houding. Een klassieke Pilates training is een buitengewoon goede workout die de basis vormt voor een sterk lichaam en een gezond leven. De basis ligt in oefeningen op de mat. Er zijn zes basisprincipes : concentratie, centeren, controle, adem, precisie en flow. Elke oefening is gekoppeld aan een ademhaling. Er wordt gericht gewerkt aan de diepere ondersteunende houdingsspieren.

Na een pauze starten we om 10u20 tot 11u20 met een pittige vinyasa les. De basis hier is de zonnegroet en het is een yoga in flow. Dat wil zeggen dat de ene houding de andere opvolgt. Een vinyasa les bestaat uit een krama: de les wordt opgebouwd van de grond af tot staande houdingen om naar een peakpose toe te werken: een eindhouding. Het belangrijkste is echter de weg ernaartoe. Deze les is steviger en daagt je meer uit. Als je eerder yoga deed of sportief bent dan lukt het doorgaans wel mits je even jezelf tijd geeft om de flow te kunnen volgen. Per les maak je vorderingen. Maar vraag gerust even na of het iets voor jou kan zijn. Met deze lessen bouw je conditie op, lenigheid en kracht alsook coördinatie en focus.

We eindigen na een pauze met de les van Lise van 11u40 tot 12u40. Lise doet je vliegen in de hoge doeken van de aerial yoga. En iedereen kan het, dus jij ook! Hoewel er verschillende gradaties zijn, is Aerial yoga minder acrobatisch dan het eruit ziet. We beginnen rustig, met een opwarming van de spieren en kennismaking met het doek. Jouw doek. Bekijk hem als een partner die je tijdens de les begeleidt maar ook uitdaagt. Hij zal ervoor zorgen dat je bepaalde, moeilijkere houdingen, plots wel kan. Handstand, plank of split? Voortaan een makkie. Toch zijn het niet enkel de houdingen waar het bij flying yoga om gaat.  De massage van het doek biedt misschien wel het leukste voordeel. Je lymfedrainage wordt geboost, gespannen spieren krijgen meer ruimte en met de omgekeerde houdingen haal de druk van de wervelkolom plus je stuurt verse zuurstof richting je hersenen. Hallo, happy hormones!

Na deze marathon kan je landen met een theetje en ronden we af rond 13u.

Deze workshop is gratis. Er zijn max 8 beschikbare plaatsen. Je kan eventueel inschrijven voor een enkele les maar geef dat duidelijk mee bij het aanmelden.

Info via Nadia@ugo-relax.be

Inschrijven kan vanaf 19 september 2024 op Info@ugo-relax.be

Datum

19 okt 2024

Uur

09:00 - 13:00

Kostprijs

Gratis

Indien je niet werkt via een extern inschrijfsysteem, voeg hier de link in naar je eigen mailadres. Schrijf in dit vakje “mailto:jouwvoornaam@ugo-relax.be”

DEELNEMEN

Locatie

Ugo Relax
Schoolstraat 7, 2110 Wijnegem
Team UGO

lesgever

Team UGO
Telefoon
0484295767
Email
paula@ugo-relax.be
DEELNEMEN
Ga naar de bovenkant