Shiné Tibetaanse éénpuntsmeditatie

Shiné, dat ook ‘éénpuntsmeditatie’ wordt genoemd, is een manier om je geest te ‘trainen’. Dit oefen je door je met de aandacht te richten op 1 punt: een kleine zwarte steen. De uiteindelijke bedoeling van deze vorm van meditatie is om in je dagelijkse leven bewuster met je gedachten en gevoelens aan de slag te gaan en in het moment te zijn, met een sterke focus op wat je aan het doen bent.

Op de tekening hiernaast, met een monnik (diegene die mediteert) en de olifant (onze geest) in de hoofdrollen, wordt afgebeeld hoe onze geest verschillende fasen doorloopt tijdens het oefenen met mediteren. Onderaan staat de ‘beginner’, waarbij de olifant dus nog helemaal wild is. Bovenaan de ‘gevorderde’ waarbij de olifant kalm naast de monnik zit.

Heel concreet: starten we elke les met inzicht te proberen krijgen op hoe onze geest werkt door ons stap per stap te verdiepen in de symboliek van de tekening. Zo zijn er bijvoorbeeld 9 ‘fasen’ van concentratie van onze geest afgebeeld en 6 krachten die we kunnen gebruiken bij het mediteren. We staan ook stil bij de 5 valkuilen die je kan tegenkomen bij het concentreren op de steen en de 8 tips over wat je allemaal kan helpen, zowel om je meditatie te starten, vol te houden, als te verdiepen.

Dan gaan we natuurlijk oefenen, waarbij we eerst ons lichaam nog even in beweging zetten, met het beoefenen van de bewegingen van de 5 elementen uit de Lu Jong, om vervolgens onze geest te laten rusten op de steen. We sluiten telkens af met het uitgebreid delen van onze ervaringen, omdat dit een belangrijk leerproces voor jezelf is om te weten wat jouw uitdagingen zijn en vooruitgang te maken in zowel sneller, als langer en dieper, je geest kalm te maken.

Praktische info:

Waar: UGO, Huis voor Uw Gezondheid en Ontspanning, Schoolstraat 7, Wijnegem
Wanneer: vrijdag 24/9, 22/10 & 19/11 (reeds volzet) of zat 25/9, 23/10 & 20/11, telkens 20u – 21u Prijs: 30 euro voor de reeks van 3 lessen (min. 3 max. 9 deelnemers)
Inschrijven: bij Katrien Berckmoes via info@katrienberckmoes.be of 0479/328644

Je inschrijving is definitief na betaling op rekening: BE86 7895 8714 4250 van Katrien Berckmoes, met vermelding van “Shiné meditatie najaar 2021 en je naam”. Als een deel van de lessenreeks wegens Corona niet door kan gaan, wordt het abonnement omgezet in lessen online, of wordt het bedrag van die lessen teruggestort (als online niet je ding is).

Datum

24 sep 2021
Voorbij!

Uur

20:00 - 21:00

Kostprijs

30 euro voor de reeks van 3 lessen

Indien je niet werkt via een extern inschrijfsysteem, voeg hier de link in naar je eigen mailadres. Schrijf in dit vakje “mailto:jouwvoornaam@ugo-relax.be”

DEELNEMEN

Locatie

Ugo Relax
Schoolstraat 7, 2110 Wijnegem
Katrien Berckmoes

lesgever

Katrien Berckmoes
Telefoon
0479 32 86 44
Email
katrien@ugo-relax.be
DEELNEMEN
Ga naar de bovenkant