Gratis infosessie hartcoherentietraining 5 oktober 2022

in GC ’t Gasthuis

Woensdag 5 oktober 2022 18u-19u30

Van 1 tot 10 oktober is het de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Dit jaar staat tijdens deze 10 dagen ‘kracht‘ in de kijker. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen… soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig‘ worden mensen uitgenodigd om hun kracht te ontdekken, er trots op te zijn en ze in te zetten om anderen te helpen. De Gezondheidsraad van Wijnegem voorziet daarom heel wat activiteiten om ons mentaal welbevinden in de kijker te zetten.

Eén van die activiteiten is een infosessie gegeven door Hartcoherentiecoach Paula Cas over hartcoherentietraining. Inschrijven: mail naar: leen.bosschaerts@wijnegem.be

Wat is hartcoherentie?
Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige oefening het hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een vecht – vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen naar onze hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel! Hartcoherentie is deze bijzondere toestand waarin het hart zich in een veilige modus bevindt.
Hoe weet ik dat mijn zenuwstelsel in balans is?
Hartcoherentie is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect tot gevolg.
Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedback apparatuur. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het meten van hartcoherentie en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel.

Wat zijn de effecten van hartcoherentie training?
 Verbetering van concentratie en focus
 Bevordering van creatief denken.
 Bevordering van rustgevoel en welbehagen
 Verhoging van de veerkracht t.o.v. stress.
 Verandering van gedrag en denken in positieve zin.
 Bloeddruk regulerend, daling van hoge bloeddruk (stress gerelateerd)
 Effect op hartritmestoornissen (stress gerelateerd)
 Verhoging van weerstand tegen ziekten.
 Beheersing van angsten (angsten t.g.v. ziekten, faalangst, trauma’s, stress,… )
 Ondersteunend effect bij regulering van bloedsuiker waarden.
 Toename van performantie.
 Regulering van het lichaamsgewicht (emo- eten)

Inschrijven noodzakelijk: leen.bosschaerts@wijnegem.be of paula@ugo-relax.be 0484 29 57 67

Deel dit bericht!