Herontdek de helende kracht van energie

Neem je heling in eigen handen en herontdek de helende kracht van energie

Alles is energie. Dat zei Albert Einstein al. Ook Nikolai Tesla zei ooit dat je de geheimen van het universum zou ontdekken als je denkt in energie, frequentie en vibratie.

Jij bestaat uit energie. Dat voel je, dat neem je waar. Je voelt wanneer iemand een fijne energie heeft of wanneer je liever toch wat afstand houdt. Ook plekken bevatten energie. Sommige plekken beschouwen we als krachtplaatsen, andere plekken vermijd je misschien liever. En weer omdat jij dat aanvoelt. Jouw intuïtie vertelt je dat. Ook dat is energie.

In oude Hindoeteksten, in de Chinese geneeskunst, in Japan en andere oude culturen en tradities deelde men de kunst om energieblokkades terug in balans te brengen via zachte aanraking met de handen. Zo stimuleerden ouders de heling van kinderen. Denk maar aan moeders die lieflijk hun handen op de zere plekken van hun kinderen leggen. Ook wij doen dat nu nog spontaan. Dat is energieheling.

Zo eenvoudig kan het toch niet zijn, denk je misschien? Meer en meer groeien er wetenschappelijk onderbouwde bewijzen in de kwantumfysica en de medische wereld die aantonen dat energieheling werkt en dat ze de westerse geneeskunde kan ondersteunen.

Energieheling is een holistische en ondersteunende geneeswijze die energieblokkades in ons energetisch systeem terug in balans brengt. Zo kunnen blokkades die ziektes veroorzaken uiteindelijk weer stilaan verdwijnen. Wanneer de universele levensenergie door jou heen stroomt, kun jij -onder andere via je handen- contact maken met deze energie die alles op de aarde materialiseert. De energie vloeit dan doorheen je handen naar die plek in jouw energetisch systeem waar heling en ondersteuning nodig is. Je hoeft daar zelfs niet over na te denken. Je legt je handen op je lichaam en de energie stroomt vanzelf en doet zijn werk.

Zo eenvoudig kan het dus zijn. Waarom lukt het dan niet altijd bij iedereen?

Wij worden allemaal geboren met deze levensenergie en met onze energiekanalen open en in evenwicht. Tijdens het leven doen we allerlei ervaringen op, prettige en minder prettige, vreugdevolle en traumatische. Dat start al in onze babytijd. Zo kunnen er blokkades ontstaan in ons energetisch systeem waardoor de energie minder goed stroomt. Je levensenergie neemt dan af en de kans vergroot dat je ziektes ontwikkelt, fysiek of emotioneel of mentaal. Wanneer je dit ervaart, is het de moment om je heling letterlijk terug in eigen handen te nemen, om ervoor te zorgen dat jouw energiekanalen zich openen en terug in balans komen. Dat kan met energieheling en jij kunt dat opnieuw leren.

Een vorm van energieheling is Reiki. Dat is de naam voor zowel de universele levensenergie als de helingsmethode die herontdekt is in Japan maar erg ver teruggaat in de tijd.

Reiki is een holistische, zachte en krachtige hands-on-healing techniek die heling en eenheid brengt in je hele lichaam en je volledig systeem. Reiki brengt balans zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Rei betekent spirituele wijsheid. Ki is de levensenergie. Reiki werd voor Mevrouw Takata vanuit Japan in het Westen geïntroduceerd en werd door haar Universele levensenergie genoemd. Wanneer je het Japanse teken voor Reiki in de diepte benadert, betekent het hogere kennis en spiritueel bewustzijn, wijsheid afkomstig uit de kosmos, uit al wat is.

Welke effecten mag je verwachten na een (zelf)sessie energieheling?

Via de zachte aanraking met de handen creëer je ontspanning, stimuleer je de helende energie in jouw systeem en activeer je je zelfhelend vermogen. Reiki herstelt de harmonie van het fysieke lichaam. Het deblokkeert emotionele stagnatie en activeert je verbinding met het spirituele. Als je in balans bent, voel je je beter en functioneer je beter. Je voelt je rustiger, stabieler, zelfverzekerder, minder angstig. Je maakt betere keuzes, keuzes die jou en de mensen om je heen echt ondersteunen. Mensen voelen vaak minder pijn en stress. Ze ervaren meer rust, balans en levensvreugde.

Wanneer je je in balans voelt, wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam verbeterd en gaan alle systemen beter werken. Deze balancerende reactie op Reiki begint vrij snel. Misschien slaap je beter na je allereerste zelfoefening of de eerste sessie die je ontvangt van een ervaren Reikimaster. Of misschien merk je verbetering in hoe je over jezelf en je leven denkt. Ook je relaties kunnen verbeteren als je eenmaal begint met het beoefenen van Reiki want je emoties zijn beter in balans, je krijgt een andere kijk op het leven. Er zijn geen negatieve gevolgen.

Ook zonder klachten is Reiki een ultieme manier om proactief en preventief je lichaam én je gehele energiehuishouding te verzorgen en in balans te brengen. Zo wordt een zelfsessie Reiki een dagelijks onderdeel van je ritueel net zoals een douche en tanden poetsen.

Deze vorm van zelfheling is eenvoudig toe te passen én eenvoudig aan te leren door een Reiki master. Iedereen kan het (her)ontdekken en leren.

Wil jij de weldaden ervaren van energieheling en van Reiki proeven?

UGO collega Hilde de Vos biedt voor iedereen een aanbod op maat…

Wil je graag eerst zelf de weldaden van een Reiki sessie ervaren vooraleer je de beslissing neemt om een workshop te volgen? Dat kan!
Neem contact op met Hilde voor een afspraak in Ugo-Relax waarbij je zelf kunt ervaren hoe energieheling aanvoelt en wat het met je doet.

Wil je liever onmiddellijk zelf aan de slag met een zelfsessie?
Hilde geeft in Ugo-Relax een initiatieworkshop Reiki & Seichem 1 tijdens een weekend in juli 2022 voor een groep van max 8 personen.

Via 5 initiaties maak je verbinding met en krijg je toegang tot de universele levensenergie. Tijdens de workshop leer je de zelfbehandeling hands-on-healing toepassen. Je maakt kennis met Japanse Reiki meditatietechnieken en leert hoe Reiki principes je huidige leven kunnen verrijken en jouw spiritueel pad verdiepen. Bovendien leer je sessies aan anderen te geven. Na deze workshop kun je dan deelnemen aan de Open Reiki in Ugo-Relax die 1x per maand op zaterdag doorgaat najaar 2022, voorjaar 2023. Zie bijgevoegde flyer initiatieworkshop Reiki 1 (in UGO).

Data:

vrijdag 8/7 (19.00 – 21.00),
zaterdag 9/7 (9.30 – 16.00),
zondag 10/7 (9.30 – 12.30)
terugkommoment na 2 maanden om ervaringen uit te wisselen, nl. zaterdag 10/9, 13.30 – 16.30.
Wie geïnitieerd is Reiki 1 kan na 6 maanden een stapje verder gaan op dit helende pad en het spirituele pad verdiepen met een initiatieworkshop Reiki 2. Zie bijgevoegde flyer Reiki 2. Data worden met de Reiki 1 studenten afgesproken.

Liever niet in groep, maar wel individuele coaching? Ook dat is mogelijk.
Je volgt dan de initiatie-workshop Reiki & Seichem 1 individueel bij Hilde. Dit pakket is louter gericht op zelfheling. Je ontvangt dan dezelfde initiaties in een workshop van 3 bijeenkomsten. Zie bijgevoegde flyer Reiki 1 (individueel.

Een afspraak maken? Inschrijven voor het groepsaanbod of de individuele workshop?

Hilde de Vos – 0477/980.280 – hilde@ugo-relax.be

Meer info? www.whisperingsfromreiki.com

Er zijn ook andere vormen van heling of werken met de universele levensenergie én liefdesenergie (oa Munay-Ki). Daarover vertelt Hilde je graag meer in een volgend artikel.

Deel dit bericht!