Over loopbaanbegeleiding en hartcoherentietraining

Toen ik deze quote van Jon Kabat-Zinn (oprichter van Mindfulness-Based Stress Reduction) las, besefte ik hoe betekenisvol de kleine dingen in het leven kunnen zijn. Herken jij dat ook? De glimlach van een onbekende fietser die je passeerde, het telefoontje met een vriendin, of de spontane knuffel van je kind… op zich kleine dingen die je dag goed kunnen maken. Een toevallige ontmoeting kan een hele nieuwe wereld voor je openen. Denk aan dat moment waarop je toevallig op de juiste plek was en de informatie vond die je nodig had om je droom waar te maken. Ik nodig je uit om dagelijks stil te staan bij deze kleine gebeurtenissen en ze te waarderen, want ze kunnen grote positieve gevolgen hebben.

Maar misschien herken je dit allemaal niet en ontbreekt het aan kleur in je dagen. Sleep je je naar je werk en tel je de dagen tot je vakantie? Als dat het geval is, raad ik je aan om hierover met iemand te praten. Als je elke avond merkt dat er geen enkel lichtpuntje in je dag was, kamp je mogelijk met chronische stress. Het is dan hoog tijd om daar iets aan te doen. Ja, dat lijkt misschien niet eenvoudig, maar het kan eenvoudiger zijn dan je denkt. Bij chronische stress zie je vaak de mogelijkheden niet (meer) de je leven gemakkelijker kunnen maken. Misschien doe je een baan die niet bij je past, wat constant je energie opslokt. Je probeert jezelf staande te houden en denkt het vol te kunnen houden tot de vakantie, maar dat is geen duurzame oplossing. Waarom zou je dat willen volhouden? Je brengt veel uren van je leven op je werk door, dus je kunt maar beter een baan hebben die je echt leuk vindt en die je energie geeft, zodat er tijd overblijft voor leuke dingen met je gezin, vrienden en familie.

Het kan ook zijn dat je je werk heel leuk vindt, maar dat de omgeving of je collega’s niet gezond voor je zijn. Als loopbaanbegeleider help ik je graag om deze zaken te onderzoeken. Wat zijn jouw sterktes en talenten? Waar spring jij ’s ochtends je bed voor uit? In welke omgeving voel jij je als een vis in het water? Als je dit voor jezelf helder hebt, kun je gaan kijken waar je dit kunt vinden. Vervolgens kan ik je helpen met de voorbereiding op sollicitaties voor jouw droombaan bij jouw droomwerkgever – ja, die bestaan echt!

Tijdens het loopbaanbegeleidingstraject kunnen we ook ontdekken dat je het werk leuk vindt, maar dat je moeite hebt met het bewaken van je grenzen en dat je veerkracht tegen stress moet opbouwen. In dat geval zal ik hartcoherentietraining voorstellen. Soms merk ik dat mensen zichzelf helemaal kwijt zijn geraakt in het dapper “het hoofd boven water houden” en tegen een burn-out aanlopen. Dan is het beter om eerst de grote stress aan te pakken. Met hartcoherentietraining kunnen we mooie resultaten behalen. Zodra de rust is teruggekeerd en stresshormonen alleen nog worden geproduceerd wanneer het echt nodig is, kunnen we je sterktes onderzoeken en het loopbaanbegeleidingstraject starten.

De volgorde hangt af van jouw situatie op het moment dat ik je voor het eerst zie. Zelf krijg ik energie van het begeleiden van mensen en vind ik het geweldig om te zien dat iedereen passies en sterktes heeft, ook al zijn die misschien ondergesneeuwd door allerlei omstandigheden. Het is prachtig om mensen weer te zien herleven. Op die manier hoeven ze aan het einde van de dag niet te zoeken naar de kleine dingen die hun dag goed hebben gemaakt. Dat wil jij toch ook?

Als erkend loopbaanbegeleider door de VDAB kan je bij mij loopbaanbegeleiding volgen met VDAB Loopbaancheques. Deze vraag je eenvoudig aan via https://www.vdab.be/orienteren/loopbaanbegeleiding

Voor de eerste cheque betaal je 45€, goed voor 4u begeleiding. Indien nodig kan je daarna nog een tweede cheque voor 45€ aanvragen, die is goed voor 3u begeleiding. Wil je graag eerst even kennismaken? Dat kan, vraag gewoon een afspraak voor een intake gesprek.

Voor meer informatie over hartcoherentietraining kan je via deze link op onze website meer informatie vinden, maar ook hiervoor mag je me altijd vrijblijvend contacteren.

Ik wens jullie allen met kleine lichtpuntjes gevulde dagen toe! Paula Cas

Paula: paula@ugo-relax.be tel 0484 29 57 67

Deel dit bericht!